Szkolenie z elaboracji amunicji 9 x 19 mm Luger – 01.02.2020 r. sobota

Termin wydarzenia: 01/02/2020

Data/Godzina
01/02/2020
09:00 - 18:00

Miejsce
Strzelnica Warszawianka
Dominika Merliniego 4, Warszawa

PLAN SZKOLENIA

Temat szkolenia: Elaboracja amunicji 9 x 19 mm
Czas szkolenia: 9 godzin (sobota), 9:00-~18:00
Miejsce szkolenia: Strzelnica Warszawianka, ul. Merliniego 4
Termin szkolenia: 01.02.2020 (sobota)

Koszt szkolenia:
– 200 zł dla członków Cover
– 250 zł dla gości

UWAGA: szkolenie tylko i wyłącznie dla osób posiadających pozwolenie na broń kalibru 9×19 mm Luger – będzie weryfikacja przed szkoleniem.

Obowiązkowa rezerwacja online, ograniczona ilość osób 15 , płatność w recepcji:

https://forms.gle/uJ1c8MieLrhgxnGy9

Tematyka
* Podstawa prawna działalności
* Warunki bezpieczeństwa podczas prac związanych z elaboracją amunicji

* Komponenty do elaboracji i zasady ich doboru

1. Spłonki
2. Proch (tabele elaboracyjne)
3. Łuski
4. Pociski

* Sprzęt używany do elaboracji i jego przeznaczenie

1. Prasy
2. Matryce
3. Wagi
4. Myjki
5. Inne akcesoria (przyrządy kontrolno-pomiarowe)

* Elaboracja krok po kroku

1. Przygotowanie stanowiska pracy
2. Przygotowanie łusek (segregacja, czyszczenie, formatowanie)
3. Osadzanie spłonek (sposoby, bezpieczeństwo)
4. Odmierzanie naważki prochu (dozowniki prochu)
5. Scalanie nabojów (obsadzanie pocisków)

Szkolenie obejmuje możliwość osobistego scalenia 3 nabojów przez każdego z uczestników i przetestowania ich na osi strzeleckiej. Scalanie z wykorzystaniem prasy jednostanowiskowej. Będą zapewnione wszystkie komponenty, urządzenia, oraz materiały.

Szkolenie tylko dla aktywnych członków klubu strzeleckiego Cover oraz gości posiadających pozwolenie na broń kaliber 9×19 mm Luger.

Będzie możliwość także zakupu próbki elaborowanej amunicji kalibru 9 x 19 mm seryjnie produkowanej przez AMS Elaboracja Marek Staszewski.

Ze względu na dość długi czas szkolenia, uprzejmie prosimy o zabezpieczanie sobie jedzenia. Kawa , Herbata dostępne będą na miejscu.

Opracował: AMS Elaboracja Marek Staszewski
Prowadzący: Marek Staszewski
Kontakt:. +48 601-211-832